top of page

MOTIVACIJA 💪

Da li imate problem da se MOTIVIŠETE?


U teoriji znamo šta treba da jedemo ukoliko želimo da dodjemo do odredjene figure ali problem nastaje onda kada svo to znanje treba da pretočimo u praksu. Dešava se i da počnemo sa odredjenim režimom ishrane i pridržavamo ga se ceo dan, a onda uveče kao da dobijemo napad i počnemo manično da pustošimo frižider.

Zašto nam se to dešava? Jednostavno-zato što nismo mašine. Nemoguće je pridržavati se preterano restriktivnog programa ishrane u kom zabranjujemo sebi sve što volimo i u čemu uživamo. Ovakvim pristupom utičemo na svoje EMOCIJE koje su verovali ili ne glavni okidač kada je reč o donošenju odluka. Ukoliko smo nesrećni, osećaćemo se loše pa ćemo samim tim vrlo brzo odustati od donetih odluka, ponekad čak i istog dana tj isto veče.



Šta treba da uradimo? ️Treba da budemo nežniji prema sebi. Treba da se držimo principa 80/20 što znači da SVAKOG DANA 80% obroka budu nutritivno bogati a 20% ne tako bogati. Ovim principom ćemo postići mnogo više znajući da nam ništa nije “ZABRANJENO” pa samim tim nećemo dobijati napade pustošenja frižidera. ✔️Treba da naučimo da razlikujemo fizičku od emotivne gladi, da konzumiramo obroke onda kada su nam oni zaista potrebni a ne onda kada nam je dosadno ili smo tužni, anksiozni, depresivni, ljuti. ✔️Treba da se okružimo ljudima koji nas podržavaju u našim odlukama. Ukoliko nemamo podršku od porodice, kolega i prijatelja, treba pronaći profesionalnu podršku od strane trenera, nutricioniste, psihologa itd. Čovek je društveno biće i normalno je da mu je potrebna podrške okoline. Sa svojim klijentima komuniciram minimum jednom nedeljno i verovali ili ne, najmanje pričamo o ishrani, konkretno mnogo više pričamo o tome kako se OSEĆATE šta vas čini srećnim, šta vam teško pada, šta biste voleli da promenimo, šta su vaše slabosti i kako da ih zajedno savladamo.

91 views0 comments

Recent Posts

See All

Комментарии


bottom of page