top of page

KAKO JE SVE POČELO?


Pisala sam već na temu kako sam počela da se bavim poslom kojim se danas bavim ali mi nije teško da o tome pišem još 1000 puta.


Nisam počela da se interesujem za zdravu ishranu i oblast nutricionizma zato što sam htela da smršam ili zato što mi je tema delovala interesantno; počela sam zato što sam bila primorana zdravstvenim problemima 2015. godine.

Imala sam probleme sa želucem, crevima, jetrom, bešikom, hormonima, imala sam pesak u bubrezima, gastritis, imala sam crevnu candidu, sindrom iratibilnog kolona, bila sam malokrvna i na pragu dijabetesa tipa 2. U jednom trenutku sam zbog bolesti imala 49kg na svojih 177cm visine jer nije bilo moguće da jedem bilo šta a da ne osećam bol. Bol nisam osećala jedino kada sam bila gladna i kada mi je želudac bio potpuno prazan. Lekari su me slali na nemoguće analize i vrteli me u krug sve dok nisam odlučila da se okrenem prirodnoj medicini i lečenju ishranom.


To je bio dug, težak i poučan proces iz kog sam uspela da izadjem kao pobednik ali i naučim sve što danas primenjujem u praksi.

Završavala sam i diplomirala na rudarsko-geološkom fakultetu u Beogradu, ostavila diplomu po strani kako bih se okrenula životnom pozivu i pomagala drugima pa makar nikada ne zaradila ništa od toga.


Danas se osećam kao da imam još mnogo da radim na sebi, imam posledice bolesti koje će me verovatno pratiti ceo život, svoje iskustvo vrlo rado delim sa mnogima koji ne znaju kako sami sebi da pomognu.


Samo osobe koje su preživele i pobedile bolest znaju koliki je to zapravo dar i znaju da je to jednostavno moralo da im se desi. Iako nije bilo nimalo lako, zahvalna sam na ovom iskustvu jer mi je promenilo život. NEMOJTE BITI KAO JA! NEMOJTE DA ČEKATE POSLEDNJI TRENUTAK! NEMOJTE DA UGROZITE SVOJE ZDRAVLJE DA BISTE SE OSVESTILI! Mršavljenje, gojenje, zatezanje i održavanje telesne težine danas, u 21. veku uopšte ne mora i ne treba da bude težak proces a ni tabu tema. Ukoliko ne možete sami, potrebno je da pronadjete nekoga ko će vas uvesti u osnovne pojmove zdrave ishrane i njene benefite. Glavu gore, ništa nije nemoguće, pogotovo ne skinuti 5, 10, 15, 20kg, samo treba na vreme početi, a vreme nije od sutra, od ponedeljka ili od sledećeg 01. u mesecu, vreme je danas i sada.

1,285 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page