top of page

DOSTAVA ILI KUVANJE? 🤔

Da li ste jedna od onih osoba koje naručuju hranu ili više volite sami da pripremate svoje obroke?


U koju god grupu da se svrstavate, upamtite da uvek imate pravo izbora i da je na kraju dana odluka šta ćete pojesti isključivo NA VAMA.


Hrana je danas postala deo svega svake proslave, rodjendana, veselja, sastanka, dogovora pa čak i nekih tužnijih dogadjaja. Samim tim, ukoliko želimo da vodimo računa o svojoj ishrani ili da regulišemo telesnu težinu, rešenje neće biti da izbegavamo hranu jer je to skoro nemoguće, ona se nalazi SVUDA. Rešenje je da donesemo odluke koje su dobre za nas i da ostanemo dosledni tih odluka da biramo nutritivno bogatiju hranu i da tretiramo svoje telo onako kako ono zaslužuje.



Ukoliko naručujemo gotovu hranu, uvek možemo da napravimo pametniji izbor kao što je nepreradjeno meso, riba, povrće, žitarice, sveže salte itd. Umesto hrane pržene u dubokom i plitkom ulju, peciva od belog brašna i mesnih preradjevina sa velikom količinom aditiva i soli.


Ukoliko sami pripremamo svoje obroke treba pažljivo da biramo namirnice koje koristimo kao i način na koji ih pripremamO.


Niko ne treba i ne sme da vas osudjuje zbog onoga što želite/ne želite da jedete ❗️pravilna ishrana je ulaganje u sebe i svoje zdravlje na duge staze ❗️ pravilno se hranimo da bismo imali duži život❗️

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page